Frittata met artisjok

IMG_7681Frittata is de Italiaanse versie van een goedgevulde omelet. Je kunt hier dus allerlei restjes groenten in verwerken. Ik maakte deze met artisjokken en spinazie maar varieer naar hartelust! Deze versie is ook lekker met wat extra geitenkaas.

IMG_7672Voor 4 personen als bijgerecht

  • 6 eieren
  • 1 blik artisjokharten, uitgelekt
  • 3 bosuitjes
  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 flinken handen verse spinazie, gewassen
  • een paar takjes peterselie, gehakt
  • peper en zout
  • olijfolie
  • eventueel zachte geitenkaas
  1. snipper de sjalotjes, snijd de bosui in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hete koekenpan en fruit de uien en knoflook zachtjes.
  3. Snijd de artisjokharten in vieren.
  4. Doe de spinazie bij het uimengsel en laat wat slinken.
  5. Klop de eieren los met de peterselie, wat peper en zout.
  6. Giet de eieren rustig over de spinazie en verdeel de artisjokken erover.
  7. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen, gebruik eventueel een deksel.
  8. Serveer warm met de geitenkaas.

IMG_7683

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s