Peterselie fetadip

IMG_7515

Voor de foodblogswap van maart mocht ik een kijkje nemen op de foodblog Gewoon lekker Gewoon van Gerry: Gewoon lekker gewoon. Het is echt leuk dat je door de foodblogswap weer allerlei nieuwe blogs ontdekt en deze keer was het ook weer genieten. Wat een lekkere recepten staan erop en bovendien schrijft Gerry er erg grappige stukjes bij. Ik vond het nog lastig kiezen.

In het receptenoverzicht zag ik een pesto-fetaspread staan. Ik moest gelijk denken aan de peterselie feta die ik altijd haalde bij de Turk toen ik in mijn eerste huisje aan het klussen was. Ik had toen nog geen keuken dus dan haalde ik een Turks brood en deed er lekker van die peterselie feta op. Echt zoooo lekker! En een enorme knoflookwalm maar ja. In ieder geval bracht dit recept me op een idee. Ik heb het iets aangepast en er een peterselie fetadip van gemaakt die ook perfect combineert met zoete aardappelfriet. Jum! Dit is trouwens ook superlekker op een broodje hamburger of als dressing door een salade.

  •  200 gram feta
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel oregano
  • 20 gram platte peterselie
  • eventueel: 1 teentje geperste knoflook

Doe alle ingrediënten in de blender of maak er met de staafmixer een mooie gladde dip van.

IMG_7508

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s