Ginger shortbread


Het heeft even geduurd, ik was de hele week ziek en de week ervoor mijn kinderen al dus bloggen zat er even niet in. Ik heb vooral restjes opgewarmd en zelf amper gegeten. Maar nu is het weer zondag bakdag en dan is het tijd voor een lekker bakrecept! Deze ginger shortbread koekjes maakte ik pas en ze waren zo op! Echt superlekker zijn ze en makkelijk om te maken. Dit recept levert je gelijk een hele berg koekjes op en in een koektrommel blijven ze wel een week goed. Als ze tenminste zo lang blijven liggen….

  • 340 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 435 gram bloem
  • 120 gram stemgember (potje), fijngemalen
  • snuf zout
  1. Mix de boter en suiker romig.
  2. Voeg het vanille extract toe en daarna de bloem en zout.
  3. Mix de gember er kort doorheen en leg het deeg op je werkblad.
  4. Vorm er 2 rollen van, van ongeveer 5 cm doorsnede. Verpak de rollen in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  6. Haal het koekdeeg uit de koelkast en snijd het in dikke plakken. Leg op de bakplaten.
  7. Bak de koekjes in 20 tot 25 minuten gaar tot de randjes goudbruin zijn.
  8. Laat de koekjes afkoelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s