Kipsaté met pindasaus en ketjapboontjes

Kipsaté met pindasaus, het staat op veel menukaarten en is volgens mij altijd een groot succesnummer bij restaurants en café’s. Frietjes erbij en men is tevreden. Dus het werd tijd om zelf eens kipsaté te maken want dat doe ik eigenlijk nooit. Net als pindasaus…. ik maak het zelden. Terwijl mijn man er gek op is. Dus het werd tijd haha.

Hoe ik het beste pindasaus kan maken, heb ik van mijn moeder geleerd. Ik hoor altijd van iedereen dat zij hele lekkere pindasaus maakt. Horen? Ja, ik lust het zelf niet maar ik kan het wel maken. Mijn man mag dan proeven of het goed is hahaha. Voor erbij maakte ik lekkere ketjapboontjes met wat sambal. Serveer het met wat rijst of gewoon met friet. Eet smakelijk!

Voor 4 personen

kipsaté

  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 150 gram kokosmelk
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels suiker
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/2 eetlepel sambal
  • extra: satéstokjes
  1. Doe de kip met alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en schep alles goed om.
  2. Dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast en het liefst de hele nacht.
  3. Week satéstokjes een half uur in water.
  4. Rijg de blokjes kip aan de satéstokjes. Ik doe er 4 à 5 per stokje.
  5. Verhit een grillpan en bak de kipsaté 4 à 5 minuten aan elke kant. Of bereid de kipsaté in de oven: 15 – 20 minuten op 200 graden Celcius op een met bakpapier beklede bakplaat.

Pindasaus:

  • 4 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels ketchup
  • 4 theelepels bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel of meer sambal
  1. Doe een bodempje water in een steelpan (ongeveer een halve cm hoog)
  2. Doe alle ingrediënten erbij en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook.
  3. Zet het vuur gelijk zacht en laat nog eventjes pruttelen.
  4. Proef of hij goed op smaak is en voeg eventueel nog wat sambal toe.

Ketjapboontjes

  • 500 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  1. Kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar en giet af.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de boontjes met de knoflook, ketjap en sambal nog een paar minuten.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s