ananas kokosmuffins

Was het eerder deze week nog super guur buiten, nu ik dit schrijf schijnt het zonnetje volop naar binnen en ruik je de lente al! Heerlijk! Ik ben deze week druk geweest met van alles en nog wat maar natuurlijk ook met eten! Ik heb een mooi bolgebakje of dôme gemaakt met een interieur en verschillende bereidingen en technieken. Ik wilde het graag eens proberen en hij is erg lekker geworden! Nu is dat best ingewikkeld en ik bied hier vooral inspiratie voor elke dag dus ik weet nog niet of ik het recept met jullie ga delen. Tenminste, niet helemaal maar met bepaalde onderdelen kun je weer een ander heerlijk taartje maken. En dat komt zeker online.

Tussendoor bakte ik ook nog iets anders. Ik plaatste eerder deze week al het recept voor de ananas zuurkool tartelette en had nog ananas over. Ook had ik een proefverpakking Dream Coconut bio gekregen waar ik wel wat mee wilde doen. Coconut bio is plantaardig en 100 % biologisch en heeft een lekkere frisse lichtzoete smaak. Ideaal om mee te bakken of voor je havermoutontbijtje. In ieder geval wilde ik dus iets gaan bakken en ik zag ook nog kokosmeel in de kast staan dat ik nog niet had gebruikt. Makkelijke keuze dus, het werden ananas kokosmuffins! Oh ja, fijn voor mensen met een glutenallergie, ze zijn glutenvrij!

Voor 12 muffins:

 • 60 gram havermeel (of havervlokken / havermout)
 • 75 gram kokosmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • een snuf zout
 • 25 gram geraspte kokos
 • 110 gram suiker
 • 3 eieren
 • 150 ml Dream Coconut bio (of kokosmelk of Alpro coconut
 • 100 gram Griekse yoghurt
 • 200 gram ananas (vers of uit blik, in stukjes)
 • extra: muffinvorm en muffinpapiertjes
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
 2. Als je havervlokken hebt, maal die dan fijn in de keukenmachine.
 3. Doe het havermeel, kokosmeel, bakpoeder, zout, kokos en suiker in een kom. Meng door elkaar.
 4. Klop de eieren los met de coconut bio en griekse yoghurt.
 5. Doe het eimengsel bij het havermengsel en roer goed door elkaar.
 6. Spatel de stukjes ananas erdoor.
 7. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
 8. Bak de muffins in 20 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit met een satéprikker.
 9. Laat afkoelen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s