Frambozen tulbandjes met rozenwater frosting

frambozen tulbandjes

Iedere maand is er een foodblogswap onder bloggers en deze maand doe ik er voor het eerst aan mee! Bij de foodblogswap wordt je gekoppeld aan een andere blog waarvan je een recept mag maken. Het is de bedoeling dat je hier je eigen draai aan geeft. Ik mocht wat uitkiezen van My Happy Kitchen en dat bleek nog best lastig. Want er staan zoveel lekkere dingen op!

Ik was eerst van plan om de cranberry azijn te maken want dat lijkt me heerlijk maar het is wat lastiger je eigen draai daar aan te geven dus ik zocht verder. Toen kwam ik ineens schattige Valentijns tulbandcakejes tegen. Met frambozen, jum! Mijn peuter stond toevallig al te roepen dat hij wilde bakken en laat ik nou net een mini tulbandvorm gekocht hebben. Dus tulbandjes werden het! Ik heb als twist een rozenwater creamcheese frosting gemaakt voor erop. Ik ga ze zeker nog eens maken want wat zijn ze lekker! Ze waren ook zo op. Misschien probeer ik ze volgende keer met zonnebloemolie te maken in plaats van met boter zodat ze wellicht nog smeuïger en luchtiger worden. Maar zoals Anne-Marie ze maakt, zijn ze ook al top. Ik vond het een geslaagde eerste foodblogswap. Op naar de volgende 🙂

Voor 24 mini tulbandjes of 12 iets grotere (afhankelijk van je vorm)

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram diepvriesframbozen (wel even laten ontdooien)

Rozenwater frosting

  • 25 gram roomboter, superzacht en op kamertemperatuur
  • 85 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 theelepel rozenwater

frambozen tulbandjes

  1. Verwarm de oven op 170 graden Celcius.
  2. Vet de vorm in.
  3. Mix de boter met de basterdsuiker en het zakje vanillesuiker romig en luchtig.
  4. Klop de eieren er één voor één door.
  5. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en stop met mixen als de bloem net is opgenomen.
  6. Spatel de frambozen door het beslag.
  7. Vul de vorm voor 2/3 en bak de tulbandjes in ongeveer 15 minuten gaar.
  8. Laat ze afkoelen.
  9. Klop voor de creamcheese frosting de boter bijna wit en heel luchtig met de mixer.
  10. Roer de roomkaas goed los en klop het beetje bij beetje door de boter.
  11. Voeg vervolgens langzaam de poedersuiker toe.
  12. Breng tenslotte op smaak met het rozenwater.
  13. Schep de frosting op de tulbandjes en geniet ervan!

frambozen tulbandjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s