Peanut caramel bars

img_0125Ik koop eigenlijk nooit meer koekjes of repen. Nu ik zelf zoveel bakervaring heb en weet dat er dingen zijn die zo op tafel staan, is dat ook helemaal niet nodig. Sowieso proef ik ook echt wel verschil en word je steeds kieskeuriger. Tenminste, ik dan. Gelukkig heb ik er ontzettend veel plezier in om te bakken. Er is nog zoveel te ontdekken en te maken. Het is helemaal leuk dat mijn jongste ook besmet lijkt te zijn met het bakvirus. Het is extra genieten als je samen kunt bakken ook al duurt het iets langer. Dit recept is eenvoudig en het duurt niet al te lang om het te maken dus dat is perfect om samen te doen. Noten zijn altijd favoriet in gebak, helemaal in combinatie met karamel! Geniet er lekker van.

  • 290 gram roomboter
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 190 gram bloem, gezeefd
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 180 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels stroop
  • 400 gram geroosterde ongezouten pinda’s

img_0112

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Bekleed een ingevette vierkante vorm van ongeveer 20×20 cm met bakpapier.
  3. Klop 110 gram roomboter luchtig met de kristalsuiker.
  4. Voeg het ei toe en klop goed door.
  5. Schep de bloem en het bakmeel erdoor tot alles gemengd is.
  6. Doe het in de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een (eventueel natgemaakte) lepel.
  7. Bak de koek in 15 minuten tot hij stevig en licht gekleurd is.
  8. Laat 10 minuten afkoelen.
  9. Doe de basterdsuiker, stroop en de rest van de boter in een pan.
  10. Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  11. Roer de pinda’s erdoor en schep het op de koek. Voorzichtig want het is heet!
  12. Zet de koek nog 5 minuten in de oven.
  13. Laat afkoelen en snijd in repen of vierkantjes.

img_0119

Advertenties

4 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Barbara schreef:

    Wat een heerlijk uitziende repen! En wat een mooie foto’s! Deze sla ik even op*wink*

    Liked by 1 persoon

    1. Leuk! En dankje! Ze zijn superlekker 😃

      Like

  2. Lianne schreef:

    Wat een prachtige foto’s heb je ervan gemaakt! Lijkt mij een leuk recept om te delen op je werk bijvoorbeeld, omdat je snel een grote hoeveelheid hebt!

    Liked by 1 persoon

    1. Dankje! Dit is inderdaad een ideaal recept om uit te delen. Je kunt ze zo groot of klein snijden als je zelf wilt 😃

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s