Pasta met courgette en kikkererwten

pasta courgette kikkererwten

Mi piace la pasta! Ik ben gek op pasta. Ik zou het ook echt iedere dag wel kunnen eten. Doe ik natuurlijk niet maar in principe kun je er zoveel mee variëren dat het geen straf is om wat vaker pasta te eten. Als je kiest voor de volkoren variant dan is het voedzaam en heel gezond. Laat dan wel de roomsauzen achterwege want die maken het juist weer calorierijk. Deze pasta is lekker gevuld met veel verschillende groenten. De tomaatjes zorgen voor een lekkere saus.

  • 300 g pasta
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 1 blik kikkererwten
  • 250 g cherrytomaten
  • peper en zout
  • 1 mespunt gerookt paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • Parmezaanse kaas
  1. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes.
  2. Verhit een koekenpan en doe de olijfolie erin.
  3. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  4. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  5. Laat de ui zachtjes fruiten en voeg de ansjovis toe. Laat deze meesmelten.
  6. Voeg de courgette toe en bak op middelhoog vuur mee.
  7. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  8. Halveer de cherrytomaatjes.
  9. Doe de kikkererwten en tomaatjes bij de courgette en bak nog zo’n 3 minuten mee.
  10. Breng alles op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder en wat tijm.
  11. Giet de pasta af en schep door de groenten.
  12. Serveer direct met wat Parmezaanse kaas.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s