3 soorten popcorn

popcorn

Vandaag is het popcorndag! En weet je wat nou zo leuk is? Popcorn is eigenlijk heel gezond dus vervang eens vaker je chips voor een bakje popcorn. Het bevat weinig calorieën en veel vezels maar is bovenal heel erg lekker! Hoe eet jij het het liefst? Ok, 2 van deze opties zijn uiteraard minder gezond door de suiker en boter maar hier kun je wel optimaal van genieten. En op popcorndag mag je best een beetje uitpakken vind ik. En de andere dagen eet je dan gewoon popcorn naturel of met een snufje zout. Dat is ook al superlekker! De cracker jacks zijn wat meer werk maar zeker de moeite waard. Probeer het maar eens! Mijn favoriet is toch wel die met gerookt paprikapoeder en rozemarijn alhoewel de andere 2 ook niet te versmaden zijn als je zoete trek hebt.

Happy popcorn day!

Basisrecept popcorn voor 2 personen:

  • 50 gram pofmais
  • zonnebloemolie
  • ruime pan met deksel
  1. Doe een beetje zonnebloemolie in een ruime pan. De bodem moet net bedekt zijn.
  2. Voeg de pofmais toe, doe het deksel erop en zet het vuur hoog.
  3. Wacht tot je het niet meer hoort poffen en haal dan direct de pan van het vuur.

Kaneelpopcorn:

kaneel popcorn

  • 2 porties popcorn (al gepoft volgens het recept hierboven)
  • 15 gram gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • zeezout naar smaak
  1. Breng de popcorn op smaak met een klein beetje zeezout.
  2. Roer de gesmolten boter, suiker en kaneel door elkaar.
  3. Doe het bij de popcorn en roer goed door.

Paprikapopcorn met rozemarijn:

paprika popcorn2 porties popcorn (al gepoft volgens het recept hierboven)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel fijngehakte rozemarijn
  • zeezout naar smaak
  1. Doe de olijfolie, het paprikapoeder en rozemarijn bij de popcorn en hussel alles goed door elkaar.
  2. Breng op smaak met zout.

Cracker Jacks:

cracker jacks2 porties popcorn (al gepoft volgens het recept hierboven)

  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram roomboter
  • 1,5 eetlepel honing
  • snuf zout
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 75 gram pinda’s
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius
  2. Doe de basterdsuiker, honing, zout, baking soda en vanille extract in een koekenpan.
  3. Smelt dit op laag vuur.
  4. Roer de pinda’s, popcorn en het suikermengsel door elkaar.
  5. Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
  6. Breek het geheel in stukken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s