Snelle rijstmaaltijd met gehaktballetjes + winactie

snelle rijst

Soms heb je gewoon weinig tijd om te koken. Als dat gebeurt, maak ik meestal pasta want dat hoeft maar kort te koken. Maar ik probeer veel te variëren in wat ik kook en eerlijk gezegd vergeet ik dan vaak dat rijst ook erg lekker is. Nu mocht ik een heel pakket rijst proberen van Tilda. Tilda was 45 jaar geleden de eerste die Basmati rijst naar het Westen bracht.  Ik kende het merk niet maar ik ben er erg enthousiast over. Het is echt hele lekkere rijst en er zijn verschillende varianten, ook bruine rijst zit in het assortiment. Dat is toch net wat gezonder. Vooral de voorgestoomde rijst is erg makkelijk als je eens haast hebt en erg lekker. Ik heb in dit recept de Steamed Basmati Rice gebruikt, die kun je bij de meeste grote supermarkten gewoon kopen.

En ik mag jullie ook blij maken want ik mag 2 pakketten weggeven! Wat moet je daarvoor doen? Laat een reactie achter onder dit bericht waarin je schrijft dat je meedoet en like mijn Facebook of Instagram. 4 januari maak ik de winnaar bekend!

 • 1 zak Oosterse roerbakgroenten (400 gram)
 • 2 zakken Steamed Basmati Rice van Tilda
 • 2 tl sesamolie
 • 350 gram gemengd gehakt
 • 1 ei
 • 75 gram paneermeel
 • 1 el chilisaus + extra voor serveren
 • peper en zout
 • zonnebloemolie
 • extra: kroepoek
 1. doe het gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel, chilisaus en peper en zout toe.
 2. Kneed dit door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
 3. Verhit in een ruime koekenpan 2 el zonnebloemolie en braad hierin de gehaktballetjes goudbruin.
 4. Voeg de groenten toe en roerbak dit zo’n 5 minuten of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
 5. Breng op smaak met de sesamolie en peper en zout.
 6. Verwarm de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
 7. Serveer de rijst met de groenten, wat extra chilisaus en kroepoek.
  tilda
Advertenties

11 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Heleen Slotboom schreef:

  Leuke winactie. Zou de rijst ook graag eens willen proberen.

  Liked by 1 persoon

 2. slowfoody2016 schreef:

  Ja ik doe heel graag mee!

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Hilde, je hebt gewonnen! Gefeliciteerd! Wil je me je naw gegevens mailen naar debsbakerykitchen@gmail.com? Het pakket komt dan zo snel mogelijk je kant op.
   Groetjes Debbie

   Like

 3. Gonny Aarts schreef:

  Wat een lekker recept.
  Ik maak graag kennis met Tilda…
  Hmmmmm….
  Ik volg je op IG en FB

  Liked by 1 persoon

 4. Anita H. schreef:

  Ik ben dol op rijst. En ik doe dus graag mee.

  Liked by 1 persoon

 5. Jaimy schreef:

  Hier nog een keer!! Ik doe mee!! Heb ik eindelijk eens wat variatie binnen mijn kookkunsten haha!

  Like

  1. haha leuk! En zeker maken, supermakkelijk en lekker!

   Like

   1. Hoi Jaimy, je hebt gewonnen! Van harte! Stuur je me een mailtje met je NAW gegevens naar debsbakerykitchen@gmail.com? Groetjes Debbie

    Like

 6. Laura schreef:

  Leuk, ik doe mee! Ken het product nog niet en ik heb al veel te lang geen rijst meer op, dus ik wil dit graag testen!

  Liked by 1 persoon

 7. Heerlijke rijst die ik nodig heb om de meest heerlijke Makloubeh te maken. Daarom zou ik heel graag willen winnen.

  Like

 8. Natasja Smit schreef:

  Wat klinkt dit recept lekker , ik heb hem al gekopieerd 😊 Op donderdag sport mijn zoontje op een onhandige tijd jups rond etenstijd dus. En dan schiet koken er vaak bij in omdat het te lang duurd, maar dit is best wel snel te maken en gezonder dan de patatje die we dan regelmatig eten. En in ieder geval ook lekkerder dan een broodje kaas . Tilda ken ik helaas ook niet maar ben er nu wel heel nieuwsgierig naar, maak graag een kansje erop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s