Stoofperenijs

stoofperenijs

Wat ging Kerst toch weer snel voorbij! Ik heb er van genoten. Heerlijk gegeten en gezellige dagen gehad. Gisteren aten wij nog de restjes van het kerstdiner en toen was de hazenpeper eigenlijk nog lekkerder dan op 1e Kerstdag. Alleen hadden we nog ontzettend veel crème fraîche over. En stoofpeertjes. En nu hoop ik voor jullie dat je ook nog een heleboel stoofpeertjes over hebt. Want dan kun je dit verrukkelijke ijs maken! Nee, je hebt geen ijsmachine nodig. Die heb ik ook niet en gelukkig kan ik wel dit ijs maken. Je hebt zelfs maar 3 ingrediënten nodig! Eigenlijk zou je alleen al voor dit ijs stoofperen maken. Zo lekker is het! 

stoofperenijs

Wat heb je nodig voor een bak ijs:

  • 450 gram stoofperen
  • 450 gram crème fraîche
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • sap van de stoofperen
  1. Verwijder het klokhuis uit de stoofpeertjes.
  2. Pureer de peertjes samen met de suiker.
    stoofperenijs stoofperenijs
  3. Doe de crème fraîche in een kom en schep de stoofperenpuree erdoor.
  4. Zet de kom afgedekt 2 uur in de vriezer. Klop het ijs met de mixer goed door om te voorkomen dat ijskristallen vormen.
  5. Zet het terug in de vriezer en klop het na een uur nog een keer goed door. Schep het ijs in een afsluitbare bak en vries in.
  6. Haal het 20 minuten voor serveren uit de vriezer.
  7. Kook het sap in tot een dikke siroop en schep over het ijs.
  8. Lekker met wat slagroom.

stoofperenijs

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s