Witte chocolade cranberry taart

witte chocolade cranberrytaart

witte chocolade cranberrytaart
witte chocolade cranberrytaart

I’m dreaming of a white Christmas…. Zijn jullie ook al helemaal in kerststemming? Hier staat de kerstboom al een paar weekjes te stralen en is het huis gezellig versierd. Ik ben al druk bezig met de voorbereidingen voor Kerstavond en 1e Kerstdag want dan kook ik zelf. En net als de meesten met Kerst wil ik dan niets aan het toeval overlaten. Je wilt toch zeker weten dat je alles in huis hebt. Maar dat komt wel goed, het boodschappenlijstje is al klaar.

In de weken voor Kerst vind ik het altijd leuk om dingen in Kerstsfeer te bakken. Misschien hebben jullie gezien dat ik gesuikerde cranberries had gemaakt? Die komen in dit recept ook weer terug als decoratie. Ze maken zo’n taartje wel helemaal af en extra feestelijk! Het is daarnaast geen moeilijk taartje en het is zo gemaakt dus dat lukt je vast nog wel. Bovendien kun je deze taart makkelijk van tevoren maken omdat de cake lekker smeuïg blijft door de icing, zeker een paar dagen in de koelkast. Ik geef je trouwens 2 hoeveelheden: 1 voor een grote taart en 1 voor een klein taartje zodat je er met een klein groepje ook lekker van kunt genieten!

witte chocolade cranberrytaart

Ingrediënten:

Cranberry Cake
  • 432 / 144 gram bloem
  • 414 / 138 gram kristalsuiker
  • 3 / 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 340 / 113 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 3 / 1 ei
  • 2 / 0,75 tl vanille extract
  • 240 / 80 gram roomkaas
  • 240 / 80 ml melk
  • 300 / 100 gram verse cranberries
  • extra: 3 springvormen van 20 cm of 2 springvormpjes van 16 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
witte chocolade cranberrytaart
witte chocolade cranberrytaart
Witte chocolade icing
  • 350 / 116 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 180 / 60 ml slagroom
  • 168 / 57 gram roomboter, in kleine blokjes en op kamertemperatuur
  • 920 / 305 gram poedersuiker

Bereiding:

Cake

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bekleed de bakvormen met bakpapier en vet ze in.
2. Meng bloem, suiker en bakpoeder en een snuf zout in een grote kom.
3. Voeg boter, eieren, vanille extract, roomkaas en melk toe en mix tot het glad is. Mix niet te lang.
4. Roer de cranberries er doorheen.
5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormen.
6. Bak 35-40 minuten tot een sateprikker er schoon uit komt.
7. Laat afkoelen.
img_4767
Icing
1. Doe de chocolade in een kom.
2. Verwarm de slagroom in de magnetron tot het kookt. Giet over de chocolade.
3. Dek de kom af en laat 5-7 minuten staan.
4. Roer de mengsel met een garde door tot het glad is.
5. Laat de ganache bijna volledig afkoelen. Het moet dik zijn.
6. Klop de ganache 2-3 minuten met een mixer tot het glad en luchtig is.
7. Voeg de boter beetje bij beetje toe en klop tot het volledig is opgenomen.
8. Klop langzaam de poedersuiker erdoor en klop tot de poedersuiker is opgenomen.
witte chocolade cranberrytaart
Afwerking
1. Haal de cakelagen uit de vormen.
2. Leg een laag op een groot bord of taartplateau. Verdeel er gelijkmatig een laag icing over.
3. Leg een volgende laag cake erop en bedek met icing.
4. Voeg voor een grote taart nog een laag cake toe. (de kleine taart bestaat uit 2 lagen) Bedek de buitenkant van de taart met icing en maak met een paletmes mooi glad.
5. Decoreer de taart met de gesuikerde cranberries en leg ze eventueel langs de rand.
witte chocolade cranberrytaart
witte chocolade cranberrytaart

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s