Ciabatta met saucijs en provolone

ciabatta saucijs en provolone

 

Ik weet niet hoe het voor jullie is maar de lunch is toch een maaltijd waarbij je vaak teruggrijpt naar hetzelfde. Een paar boterhammen, een salade of soep.. Helemaal als je iets mee moet nemen naar je werk, je hebt dan eigenlijk niet zoveel keus. Ik ben thuis dus ik eet nog weleens een restje van de dag ervoor. Maar dan nog is het hier thuis vaak haasten omdat de oudste maar een uur lunchpauze heeft tussen de middag. Als je nou een keer wat meer tijd hebt, bijvoorbeeld in het weekend, maak dan dit lekkere broodje en geniet er extra van. 

Bij Delekkerstekaas.nl mocht ik verschillende soorten kaas bestellen en koos onder andere provolone. Het is een typisch Italiaanse kaas die ik vaak kocht toen ik in Perugia studeerde. Ze verkopen hem bij de supermarkt vaak in halve maan vorm en dan heb je 2 varianten: dolce en picante. Ik vind het een hele lekkere kaas en doordat hij zo mooi smelt, wordt hij in Italië ook vaak gebruikt voor tosti’s of mooie ovenschotels. Kaas online bestellen is trouwens iets wat ik niet eerder deed maar het werkt supergoed! Ze hebben een ruim assortiment en het wordt allemaal netjes en snel bezorgd in een stevige verpakking. Maar provolone is ook goed verkrijgbaar bij de kaasboer en bij de supermarkt.

Natuurlijk kost dit broodje wel wat meer tijd maar dan heb je ook wat! Je kunt het ook als diner eten met een kop stevige soep erbij bijvoorbeeld. Oh ja, als je nou niet van saucijzen houdt, eet dit broodje dan met biefstuk of varkenshaas, dat is ook heerlijk! Eet smakelijk!

Voor 4 broodjes

 • 4 kleine ciabatta’s
 • 2 saucijzen, in plakjes
 • 8 grote champignons, in plakjes
 • 2 rode uien, in ringen
 • 100 gram Provolone
 • olijfolie
 • barbequesaus
 • peper en zout

ciabatta saucijs en provolone

 1. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe de uien erin en bak ze in zo’n 20 minuten op matig vuur tot ze karamelliseren. Blijf goed roeren zodat ze gelijkmatig bruin worden. Breng op smaak met wat peper en zout.
 2. Bak de ciabatta’s af in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven.
 3. Verhit wat olijfolie in een andere koekenpan en bak de plakjes saucijs gaar en goudbruin.
 4. Voeg de champignons toe en bak kort mee.
 5. Breng op smaak met peper en zout.
 6. Haal de broodjes uit de oven en snijd ze doormidden.
 7. Beleg de onderste helft met plakjes provolone en zet ze nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
 8. Beleg de broodjes met de saucijsplakjes, de champignons en de gekaramelliseerde ui.
 9. Maak af met wat barbequesaus en leg de bovenkant van de ciabatta erop.

ciabatta saucijs en provolone

 

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Saskia schreef:

  Aaaaah dat rook ik rond de lunch! Dat rook lekker zeg. Het ziet er goed uit ook! Dit ga ik wel een keer proberen 🙄
  Groetjes van de buurvrouw

  Liked by 1 persoon

  1. jaaaah, je rook de uien inderdaad 🙂 Echt superlekker, kan Wout ook wel waarderen denk ik. Gisteravond had ik het met varkenshaas maar dat was al op voordat ik een foto kon maken hihi. Ook erg lekker!
   xxx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s