Risotto met broccoli

risotto met broccoliVorige week kreeg ik de herfst Foodybox binnen met daarin weer allerlei producten om uit te proberen. Ik probeer alles uit en meestal verwerk ik het in een recept. Zo kan ik het goed kijken of het een fijn product is om mee te werken en of het qua smaak ook goed zit natuurlijk. In dit recept gebruikte ik de kippenbouillon van Struik en dat beviel prima. Er zit een goede smaak aan en deze risotto is echt superlekker!

  • 300 gram risotto
  • 500 gram broccoli
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • Olijfolie
  • Glas witte wijn
  • 900 ml kippenbouillon (Struik)
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 80 gram geraspte oude kaas
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  1. Giet de bouillon in een pan en verdun met dezelfde hoeveelheid water. Verwarm de bouillon maar laat niet koken.
  2. Verwarm een grote koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.
  3. Fruit de ui.
  4. Voeg de risotto rijst toe en bak even mee.
  5. Blus af met de wijn.
  6. Schep telkens een lepel bouillon bij de rijst en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas een volgende lepel bouillon toe.
  7. Kook ondertussen de broccoli beetgaar.
  8. Als de rijst al dente (beetgaar) is, voeg je de kruidenroomkaas, broccoli en geraspte kaas toe.
  9. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Dit artikel is gesponsord maar het is volledig mijn mening en ook mijn recept.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s