Plaattaart met zalm en doperwten

plaattaart zalm

Een plaattaart is makkelijk om te maken en snel klaar maar het ziet er wel altijd feestelijk uit! En het eet toch net wat lekkerder als iets er mooi uit ziet. Deze plaattaart kun je ook met een gerust hart tijdens een diner serveren, het is een luxe uitvoering met verse zalm.

Ingrediënten:

  • 1 pak koelvers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 280 gram verse zalm
  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 100 gram roomkaas
  • een halve ui
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • losgeklopt ei
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celcius. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Laat het bakpapier zitten. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  2. Bestrijk het bladerdeeg met de roomkaas maar laat de randen vrij.
  3. Snijd de ui in dunne plakken en verdeel over de roomkaas.
  4. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en peper en zout.
  5. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
  6. Bak 10 minuten voor.
  7. Verdeel de doperwten over de bodem
  8. Snijd de zalm in dunne plakjes. Leg de zalm netjes op de plaattaart.
  9. Bestrooi met peper en zout en de parmezaanse kaas.
  10. Bak nog eens 5 à 10 minuten.

plaattaart zalm

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s