Cakerol met frambozenjam

cakerol met frambozenjam

Ik had nog frambozenjam over van het recept van de Viennese whirls uit de Great British Bake Off en aangezien wij eigenlijk nooit jam op brood eten, moest ik er maar iets mee bakken. Dus bakte ik er een cakerol mee. Dit had ik nog nooit gedaan en moest ik natuurlijk ook eens proberen. En het is makkelijker dan je denkt!

Ingrediënten:

  • 100 gram bloem
  • 100 gram fijne kristalsuiker + 2 eetlepels extra
  • 4 eieren
  • 40 gram roomboter, gesmolten
  • snufje zout
  • ongeveer 200 gram frambozenjam
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • poedersuiker
  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker luchtig en schuimig.
  2. Voeg de gesmolten boter en de gezeefde bloem toe. Meng dit er voorzichtig door zodat het luchtig blijft.
  3. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf en spatel dit voorzichtig door het eidooiermengsel.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet het bakpapier goed in.
  5. Spreid het mengsel uit over de bakplaat tot je een rechthoek van 25 x 35 cm hebt. Bak de cake in 8 minuten gaar en goudbruin.
  6. Leg alvast een vel vershoudfolie op je schone werkblad. Haal de cake uit de oven en leg hem omgekeerd op het folie. Het bakpapier zit dus bovenop.
  7. Verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de cake met behulp van het plasticfolie op. Laat het opgerold afkoelen.
  8. Klop de slagroom stijf met de suiker en klop de laatste minuut de mascarpone erdoor.
  9. Rol de cake voorzichtig open, bestrijk met de frambozenjam en het mascarpone slagroom mengsel.
  10. Rol voorzichtig weer op. Snijd de randen bij en bestrooi met poedersuiker.

cakerol met frambozenjam

 

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. wesleyandiris schreef:

    ga ik zeker een keertje proberen !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s