Perzik wortelsalade

perzik wortel salade

Feeling hot hot hot…. Dat liedje spookt de laatste dagen regelmatig door mijn hoofd met die tropische temperaturen buiten. Inmiddels tikt het hierbinnen ook al de 26 graden aan. Dus snak je vooral naar veel water en iets lekker fris als maaltijd. Daar is deze salade super geschikt voor! Lekker fris en zomers met de perzik en goed vullend door de avocado! Uiteraard hoef je er ook niet lang voor in de keuken te staan, hij staat zo op tafel. Wil je er een maaltijdsalade van maken, serveer het dan met wat gegrilde kipfilet.

Voor 2 personen als hoofdgerecht of voor 4 personen als bijgerecht

  • 100 gram gemengde salade (spinazie, rucola, ijsbergsla, romainesla, veldsla), grof gehakt
  • 2 perziken, geschild, ontpit en in schijfjes
  • 2 wortels
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 takjes munt
  • 1 rijpe avocado, in kleine blokjes
  • 3 eetlepels pompoen- en zonnebloempitten, geroosterd
  • sap van 1/2 limoen
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  1. Schil de wortels en snijd ze met een dunschiller in dunne linten
  2. Hak de muntblaadjes fijn
  3. Verhit een grillpan. Grill de perziken aan beide kanten
  4. Klop een dressing van de limoen, citroen, mosterd en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper
  5. Doe alle ingrediënten in een grote schaal, leg de perziken erbovenop en besprenkel met de dressing.

perzik wortel salade

perzik wortel salade

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s