Quiche met broccoli en gerookte kip

Quiche met gerookte kip en broccoli

Quiches en / of hartige taarten zijn makkelijk te maken en je kunt er veel kanten mee op qua smaak. Ze zijn ook ideaal voor het verwerken van restjes! Maar wanneer is het nu een quiche en wanneer een hartige taart? Dat wist ik eigenlijk ook niet dus ik heb het voor jullie opgezocht. Een quiche is een hartige taart die gevuld is met opgeklopte eieren, vaak gemengd met crème fraîche. Een hartige taart is alleen niet altijd een quiche, bijvoorbeeld als er een tomatensaus als vulling wordt gebruikt. In ieder geval is het heerlijk! Serveer het als hoofdgerecht met een lekkere salade, als lunch eet je een stuk dat je hebt meegenomen naar je werk (want koud smaakt het ook goed) of serveer het in kleine puntjes op een feestje!

In dit recept heb je alleen wat voorbereiding nodig voor de ingrediënten en daarna kan het 40 – 45 minuten in de oven en heb jij je handen vrij. Helemaal met het kant en klare quiche en hartige taartdeeg van Tante Fanny is het echt snel gedaan. Je rolt het zo uit in de vorm en klaar is kees. Ik vind het in ieder geval superhandig in gebruik!

Voor een quiche van 26 cm

  • een pak quiche en hartige taartdeeg (tante Fanny)
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 gram gerookte kipfiletreepjes
  • Provencaalse kruiden
  • 3 geroosterde paprika’s uit pot, in reepjes
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 5 eieren
  • 50 ml melk
  • peper en zout
  • olijfolie

Kook de broccoli beetgaar en giet af. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg de broccoli, kipreepjes en paprika toe en bak kort mee. Breng op smaak met de provencaalse kruiden en peper en zout. Laat afkoelen.

Vet een quichevorm licht in met wat olie en bekleed met het hartige taart deeg. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking. Klop 5 eieren met de melk en wat peper en zout los. Schep de broccolivulling in de taartvorm en schenk het eimengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak ik zo’n 40 – 45 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s