Pink velvet met mascarponecrème

pink velvet

pink velvet
pink velvet

Ik moet bekennen dat ik nog nooit een stukje red velvet taart op heb. Ik hoor er een hoop lyrische dingen over maar het is er nog nooit van gekomen er een te maken of te proeven. Nu vroeg een vriendin mij of ik voor haar dochters verjaardag een roze taart wilde maken dus we kwamen al snel uit op een pink velvet. Omdat botercrème nogal heftig is, bedachten we dat mascarponecrème wel erg lekker zou zijn. Dus ik zou een pink velvet met mascarponecrème gaan maken. Maar ook die had ik nog nooit geproefd, laat staan gemaakt.

Nu was gisteren (2o augustus) onze trouwdag en op je trouwdag eet je taart dus een mooi excuus om dit schattige taartje in snoepkleuren eens uit te proberen! En ik moet zeggen, het is een verrukkelijk taartje geworden! Dus ik deel hem uiteraard met jullie zodat jullie er ook van kunnen genieten!

pink velvet

Ingrediënten:

Taart

  • 290 gram bloem
  • 1 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 240 gram karnemelk
  • 2 grote eieren
  • 300 gram suiker
  • 170 gram roomboter
  • 1 eetlepel roze kleurstof (of meer, al naar gelang de gewenste kleur en sterkte van de kleurstof)
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 30 ml zonnebloemolie

pink velvet

Extra: 2 taartvormen van 22 cm

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (onder en bovenwarmte). Als je bakt met hetelucht, verlaag dan de temperatuur naar 160 graden.
  2. Vet de vormen in met boter en bekleed met bakpapier
  3. Klop de karnemelk met de eieren, de olie, azijn en vanille los en zet apart
  4. Roer de bloem met de baking soda, de cacao en het zout door elkaar en zet ook apart
  5. Mix de boter met de suiker met een elektrische mixer romig en luchtig.
  6. Verlaag de snelheid van de mixer en voeg afwisselend het bloemmengsel en het karnemelkmengsel toe.
  7. Voeg als laatste de kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is.
  8. Bak de taarten in 20-25 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.

pink velvet

Mascarponecrème

  • 225 gram roomboter
  • 500 gram poedersuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 1-2 theelepels vanille extract
  • roze kleurstof
  • snufje zout
  1. Doe voor de mascarponecrème de boter en suiker in de kom van de standmixer. Mix dit totdat het heel licht van kleur is geworden.
  2. Schraap het los van de randen en doe de mascarpone erbij. Mix dit tot het geheel opgenomen is.
  3. Doe de vanille en de kleurstof erbij en meng tot het egaal van kleur is.

Taart afsmeren

Smeer een royale laag mascarponecrème op 1 van de taartbodems. Verdeel het gelijkmatig en leg de 2e taartbodem erop. Let op: de onderkant van de taart is de bovenkant! Zo krijg je een rechte bovenkant. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met een royale laag mascarponecrème. Verdeel gelijkmatig met een paletmes. Vul alle oneffenheden op en strijk glad. Ik liet de zijkanten vrij doorschijnend maar je kunt het natuurlijk ook helemaal egaal maken zodat er alleen mascarponecrème te zien is. Decoreer naar wens met (witte) chocoladekrullen, mini meringues, donkere chocolade, rood fruit, slagroom, discodip… Je kunt er alle kanten mee op! Laat hem opstijven in de koelkast.

pink velvet

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s