Hamburger met avocado en courgette

hamburger

Hamburgers, we hebben ze vast allemaal weleens gegeten. Tegenwoordig schieten de burgerrestaurants als paddenstoelen uit de grond, de burger is hip! Nou kun je natuurlijk lekker uit eten gaan maar thuis maak je minstens zulke lekkere hamburgers klaar. Ik heb alvast een lekker recept voor jullie!

Voor 4 personen

  • 1 Turks brood (afbakbrood)
  • 4 hamburgers of vegaburgers
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • een paar bladeren ijsbergsla
  • tuinkers
  • 2 plakken oude kaas
  • olijfolie
  • zout
  • 3 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel mosterdmayonaise
  • 1 theelepel harissa (of sambal)
  1. Snijd de courgette in dunne plakken. Bestrijk ze licht met de olie. Verhit een grillpan en bak de courgettes daarin aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een bord en bestrooi met zout.
  2. Bak het Turks brood af in de oven.
  3. Haal een paar mooie bladeren van de sla en scheur ze in stukken. Snijd de tomaten en avocado in plakken.
  4. Klop voor de saus de kwark, mosterdmayonaise en harissa door elkaar.
  5. Bak de hamburgers in een eetlepel olijfolie in een koekenpan aan beide kanten goudbruin. Als de laatste kant bijna gaar is, leg je er een half plakje kaas op en laat dit rustig smelten.
  6. Snijd het brood in 6 stukken (je houdt 2 stukken over maar die gaan vast wel op). Snijd het open en beleg met de sla, de tomaat, de courgette, de hamburger, de avocado en wat tuinkers. Maak het af met de saus en leg de bovenkant van het broodje erop.

hamburger

hamburger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s