Risoni met aubergine en feta

risoni met aubergine en feta

Riso, risoni, orzo… deze pastasoort heeft verschillende namen en ziet er, zoals de naam al doet vermoeden, uit als rijst! Hij wordt dan ook vaak gebruikt voor een snelle ‘risotto’ maar ook in salades doet risoni het goed. Ik bereidde hem gewoon als pasta, met een gegrilde aubergine uit de oven en feta. Makkelijk, snel en vooral heel smakelijk!

  • 300 gram risoni (AH)
  • 2 aubergines
  • ras-el-hanout (Arabisch kruidenmengsel, te koop bij AH of toko)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • een half potje taggiasche olijven (AH)
  • 100 gram feta
  • peterselie
  • 5 eetlepels gezeefde tomaten (passata)
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd het vruchtvlees kruislings in maar snijd niet door het vel heen. Leg de aubergines in een ovenschaal. Bestrooi met de ras el hanout kruiden en besprenkel met olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.

Snijd de aubergines in blokjes. Breng ruim water aan de kook voor de risoni. Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui 2 minuten en voeg de knoflook toe. Fruit de knoflook nog een minuutje mee. Voeg de in blokjes gesneden aubergine toe en bak rustig mee. Kook de risoni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de laatste minuten de gezeefde tomaten bij de aubergines en laat zachtjes meepruttelen. Voeg de olijven toe. Breng op smaak met peterselie, peper en zout. Giet de risoni af en meng met de groente. Verkruimel de feta erover en bestrooi nog met wat extra peterselie.

risoni met aubergine en feta

Advertenties

7 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Wim schreef:

    super lekker Debbie. Ik had nog lamschipolatas en heb ze apart gebakken, in stukjes gesneden en er op laatst bijgedaan.
    Oh ja ook een Spaanse peper. We houden van pittig eten:-)
    Morgen weer de gepofte aubergine, mmm

    Liked by 1 persoon

    1. klinkt goed Wim, mooie aanvullingen! Fijn dat er zo gesmuld wordt van mijn recepten 😊

      Like

  2. Wim schreef:

    dit is ’n blijvertje voor ons:-)

    Liked by 1 persoon

    1. Hartstikke leuk om te horen Wim!!

      Like

      1. Wim schreef:

        het is ’n gouden idee van je om de aubergine eerst te poffen!
        Ze worden lekker smeuïg, hebben meer smaak en nemen minder olie op:-)

        Liked by 1 persoon

      2. Ja ik ben groot fan van de oven! Eigenlijk voor bijna alle groenten 😄 Dat poffen is niet mijn eigen idee trouwens maar de combi wel.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s