Havermoutbrood met pruimen en kersen en havermoutbrood met vijgen

pruimen kersenbrood

VijgenbroodZonder ontbijt geen goede start van de dag voor mij! Ik kom echt niet op gang zonder ontbijt en doordeweeks eet ik vrijwel altijd hetzelfde maar in het weekend is het fijn om er extra van te genieten! Op de blog van Simone’s Kitchen kwam ik ook nog eens een leuke challenge tegen om mij lekkerste ontbijtje met Quaker havermout te delen. Zo maak ik ook nog eens kans om in het Quaker ontbijtboek te komen. Dat lijkt me natuurlijk wel wat!

Maar ook als ik niet win dan is dit zeker een recept dat ik vaker ga maken. Ik maakte nu 2 versies omdat ik niet kon kiezen maar je kunt er eigenlijk instoppen wat je lekker vindt. Appel, frambozen, kokos, mango, abrikozen, cranberries, noten… de lijst is eindeloos!

Dit recept is genoeg voor 2 ronde vormen van 16 cm maar je kunt er ook een groot brood van maken met één smaak. Ik geef hieronder het totale basisrecept voor de totale hoeveelheid. Eronder geef ik de extra ingrediënten. Die zijn voor de helft van het basisrecept. Wil je dus één brood, verdubbel dan de hoeveelheid extra ingrediënten. pruimen kersenbrood Vijgenbrood

Basisrecept

  • 2 grote eieren
  • 320 gram appelmoes
  • 100 gram rietsuiker
  • 70 gram gesmolten kokosolie
  • 55 gram karnemelk (of 50 gram melk en 5 gram citroensap)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 165 gram volkorenmeel
  • 85 gram havermout
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder

Smaakmakers

     Vijgenbrood Vijgenbrood

  • 1/2 theelepel gemalen anijszaad
  • 30 gram cacaonibs
  • 6 gedroogde vijgen in vieren gesneden

Pruimen-kersenbrood

pruimen kersenbrood

  • 10 kersen, ontpit en gehalveerd
  • 5 pruimen, ontpit en in vieren
  • 50 gram grof gehakte hazelnoten
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Vet een groot cakeblik in of 2 kleine ronde vormen van 16 cm en bekleed met bakpapier,
  2. Klop in een grote kom de kokosolie met de eieren, het vanille extract, de melk en de appelmoes door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de droge ingrediënten: rietsuiker, volkorenmeel, havermout, zout, baking soda en bakpoeder.
  4. Voeg het eimengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
  5. Nu is het tijd voor de smaakmakers! Verdeel het beslag in tweeën en voeg bij de ene helft de pruimen, kersen en hazelnoten toe en bij de andere helft de vijgen, cacaonibs en het anijszaad. Roer goed door en stort in de vormen. Wil je één smaak, verdubbel dan de hoeveelheid smaakmakers en roer die door het hele beslag.
  6. Bak de kleine taartjes in ongeveer 50 minuten gaar en als je een heel brood maakt, bak hem dan 1 uur in de oven. Laat volledig afkoelen.
  7. Bewaar in de koelkast

Vijgenbrood

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Leuk receptje, lijkt me leuk om te maken! Ik bak zelf maak hartig brood, bijvoorbeeld sodabrood, maar dit is een leuke variatie.

    Liked by 1 persoon

    1. Deb's Bakery schreef:

      Ik maak te weinig zelf brood, ik vergeet het altijd en ben dan weer te laat met de rijstijd. Dit brood is dan een stuk sneller klaar 😃

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s