Borrelhapjes met Boursin #VrijMiBoursin

borrelhapjes #VrijMiBoursin

Ik mocht weer wat uitproberen! Dit keer doe ik als bloginsider mee aan een leuke actie van Uit Pauline’s Keuken x Boursin. Ik kreeg deze week een mooi pakketje thuisgestuurd waarmee ik voor de #VrijMiBoursin (vrijdag middag borrel) lekkere borrelhapjes kon maken. Ik maakte 2 verschillende hapjes: paprikarolletjes met Boursin en rookvlees en bruschette met Boursin en gekarameliseerde ui. Wij dronken er een frisse Hugo bij, een wijncocktail met vlierbloesem en munt maar een rode wijn, bier of iets anders smaakt natuurlijk ook goed. De Boursin is trouwens nog niet op dus misschien maak ik dit weekend nog een paar lekkere hapjes! Die recepten komen dan uiteraard ook op de blog. Fijn weekend!!

Paprikarolletjes met Boursin en rookvleesborrelhapjes #VrijMiBoursin

voor 8 stuks

  • Een pot geroosterde paprika’s
  • Boursin
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 plakjes runderrookvlees
  • cocktailprikkers

Snijd 2 grote paprika’s aan één kant open en leg ze op keukenpapier. Dep ze vervolgens goed droog. Snijd de paprika’s in 8 lange repen. Bestrijk elke reep royaal met Boursin, leg er een halve plak rookvlees op en een blaadje basilicum. Rol voorzichtig op en zet vast met een cocktailprikker.

Bruschette met Boursin en gekarameliseerde uiborrelhapjes #VrijMiBoursin

Voor 8 stuks

  • 1 meergranen afbak stokbrood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Boursin
  • 1 ui
  • rode Port
  • 1/2 eetlepel rietsuiker
  • peper en zout
  • een eetlepel pijnboompitten
  1. Snijd het stokbrood in plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Doe 3 el olijfolie in een kom en pers het teentje knoflook erboven. Roer even door en bestrijk de stukjes stokbrood met het mengsel. Bak ze krokant en goudbruin in 5 à 7 minuten.
  2. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg een scheutje Port toe en de suiker en laat dit zachtjes karameliseren.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
  4. Besmeer de stukjes stokbrood met Boursin, schep de gekarameliseerde ui erop en bestrooi met pijnboompitten.

borrelhapjes #VrijMiBoursin

Dit blogbericht is gesponsord door Boursin

 

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Leuke receptjes! Maken een borrelavond compleet!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s