Chocolade fudgetaart

Chocolade fudgetaart

Wauw, wat is deze taart lekker! Hoe gek het ook klinkt, het is best lastig om een goed recept voor een lekkere chocoladetaart te vinden. Ik hou zelf eigenlijk alleen van pure chocolade maar eet het zelden zo. Liever een goed stuk chocoladetaart dus. In de vakantie hadden we geen oven en toe ik dit recept van Oh my Foodness voorbij zag komen, was ik gelijk enthousiast! Het zag er enorm goed uit en was ook nog eens zonder oven te maken. Uiteindelijk is het er in de vakantie niet meer van gekomen maar maakte ik hem later. Ik heb hem wel wat aangepast en er een chocolade shortbread bodem bij gebakken dus voor mijn versie heb je wel een oven nodig. En ik vond hem nog lekkerder toen ik er wat nougatine over had gestrooid voor wat crunch maar je kunt je natuurlijk ook uitleven met geroosterde noten, karamel, chocoladeganache of chocoladekrullen 🙂

Geniet er maar lekker van en snijd er kleine stukjes van want hij is wel heel machtig.

Voor een taartvorm van 24 cm heb je nodig:

  • garnering zoals nougatine, chocoladekrullen, geroosterde noten of stukjes chocolade (kies gewoon wat jij lekker vindt! )
  • Chocolade fudgetaart

Bodem

  • 175 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 85 gram rietsuiker
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao poeder
  1. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg de bloem en cacao toe en mix kort tot alles net gemengd is. Vorm er een bal van en pak hem in plasticfolie in. Laat een uur rusten in de koelkast.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius (hetelucht). Duw het deeg in de vorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Bak in zo’n 10-12 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.

Fudgevulling

  •  125 gram + 30 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2-3 eetlepels cacaopoeder plus eventueel nog wat cacaopoeder voor bovenop
  • snufje zout
  1.  Smelt voor de chocoladefudge 30 gram roomboter met de chocolade, de gecondenseerde melk en een snufje zout in een pannetje. Blijf roeren tot alle ingrediënten gesmolten zijn.
  2. Als alles is opgelost, mag het vuur laag en kan de cacao erdoor. Roer nog even goed door. Je merkt dat de fudge al wat dikker wordt
  3. Stort de laag op de shortbread bodem. Maak de bovenkant van de fudgetaart glad met een lepel. Bestrooi nu eventueel met nougatine, noten of chocolade. Laat hem zo’n 2-3 uur in de koelkast goed afkoelen.

    Chocolade fudgetaart

Advertenties

4 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Wat een leuk receptje! Gek op chocoladetaartjes en deze ga ik zeker een keertje maken!

    Liked by 1 persoon

    1. Deb's Bakery schreef:

      Dankje! Dit is echt een aanrader!

      Like

  2. Lianne schreef:

    Wahhh! Die ziet er heerlijk uit! Leuk met die nootjes bovenop! 😀

    Liked by 1 persoon

    1. Deb's Bakery schreef:

      Ik houd altijd wel van iets knapperigs en dit maakt het net even wat spannender 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s