Pruimentaart met frangipane

Pruimentaart met frangipane
Wij hebben onze vakantie al gehad dit jaar maar verder is de buurt redelijk uitgestorven. Ik verzorg deze weken dan ook de planten en dieren bij 3 buren. Eén daarvan heeft een grote pruimenboom in de tuin staan en lucky me, ze zijn deze weken precies rijp! Ik heb echt al veel kunnen plukken en heb al 2 taarten gebakken. Vanavond ga ik weer bakken en stop ik een van de taarten bij mijn buurvrouw in de vriezer. Zo heeft ze toch nog iets aan de oogst van dit jaar! Ze zijn echt heerlijk en gaan ze niet in de taart dan eet mijn zoontje ze zo wel op. In ieder geval maakte ik er deze taart mee die er prachtig uitziet maar erg eenvoudig te maken is.
Pruimentaart met frangipane
Wat heb je nodig:
Een vlaaivorm van 26 cm
Voor het deeg
  • 250 g bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 150 g roomboter in blokjes
  • 2 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3-4 eetlepels ijswater
Voor de frangipane
  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel amandel essence
  • 2 eieren en 1 eidooier
  • 150 g gemalen amandelen / amandelmeel
  • 50 g bloem
  • 15 pruimen in plakjes
  1. Doe voor het deeg de bloem, poedersuiker, vanillesuiker en roomboter in de keukenmachine en mix tot het op grof broodkruim lijkt.
  2. Voeg de eieren toe en net genoeg water tot het deeg een bal vormt.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
  4. Vet de vorm licht in en bestuif met bloem. Druk het deeg er in en verspreid het gelijkmatig met je vingertoppen.
  5. Zet de vorm met het deeg nog even in de koelkast. Verhit de oven voor op 180 graden Celcius.
  6. Klop de boter en suiker luchtig.
  7. Schraap het merg uit het vanillestokje. Voeg dit samen met de amandel essence en de eieren toe en meng goed.
  8. Voeg de gemalen amandelen toe en meng tot het geheel goed gemixt is.
  9. Verspreid de frangipane over de bodem en verdeel de pruimen er netjes over.
  10. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  11. Laat volledig afkoelen.

Pruimentaart met frangipane

Naar recept van Simply Delicious 
Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Anja schreef:

    Het water loopt me in de mond! Frangipane is wel een van mijn favorieten, dit ga ik toch echt eens maken…
    Groetjes, Anja

    Liked by 1 persoon

    1. Deb's Bakery schreef:

      Dit is echt een heerlijk recept en ook heel eenvoudig. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Groetjes Debbie

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s