Meringuerol met rozenroom en kersen

meringuerol met kersen

meringuerol met kersen
meringuerol met kersen

Wat is de zomer toch een heerlijk seizoen! Niet persé vanwege het weer maar wel door al het heerlijke zomerfruit dat nu verkrijgbaar is. Zeker op warme dagen kun je enorm genieten van aardbeien, bessen, frambozen, perziken, kersen en nog veel meer.

Deze meringuerol maakte ik een paar weekjes geleden en vulde hem met kersen maar je kunt er ook ander fruit voor gebruiken zoals aardbeien of frambozen. Kijk maar wat jouw favoriete zomerfruit is! Oh ja, ook al ziet deze rol er indrukwekkend uit, hij is zo gemaakt.

Wat heb je nodig:

Meringue

 • 4 eiwitten
 • 250 gram kristalsuiker
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel witte wijnazijn
 • 1 theelepel maizena

Room

 • 100 gram roomkaas
 • 4 eetlepels poedersuiker (of meer als je het zoeter wilt)
 • 1 eetlepel rozenwater
 • 400 ml slagroom

Vulling

 • 200 gram kersen, ontpit
 • 1 eetlepel gehakte en geroosterde pistachenoten

Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de eiwitten met de mixer stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg de overige ingrediënten toe en klop tot je een mooie glanzende massa hebt. Spreid dit voorzichtig uit over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten. Laat het afkoelen. Leg een vel bakpapier neer en leg de meringue met de bovenkant naar beneden op het bakpapier. Haal het andere bakpapier eraf.

meringuerol met kersen meringuerol met kersen meringuerol met kersen

Meng in een kom de roomkaas met de poedersuiker en rozenwater. Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop dan alles samen een paar minuten tot het stevig is. Bestrijk de meringue met het grootste deel van de room maar laat een rand over.

Verdeel de kersen over de room. Gebruik nu het bakpapier om de meringue op te rollen. Nu kun je het nog op een mooie schaal leggen. Kijk wel even of deze in je koelkast past 🙂 Schep nog wat van de overgebleven room op de meringuerol en garneer met kersen en de pistachenoten. Zet minimaal een half uur in de koelkast.

meringuerol met kersen

meringuerol met kersen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s