Honey nut bars

honing noten repen
honing noten repen

Voor mij is bakken ontspanning. Uiteraard vind ik koek, cake, gebak en taart heerlijk maar het creëren van die lekkernijen vind ik minstens zo leuk. Het heeft iets magisch om te zien hoe ingrediënten samen één geweldig geheel kunnen vormen en bakken is ook zo enorm veelzijdig. Als ik er niet helemaal van dicht zou groeien, zou ik letterlijk iedere dag iets anders willen bakken 🙂

Dit is weer zo’n recept om je vingers bij af te likken! Je maakt er een behoorlijke hoeveelheid mee dus uitdelen mag!

Voor zo’n 24 repen

deegbodem

 • 85 gram amandelmeel
 • 100 gram kristalsuiker
 • 325 gram bloem
 • 1/2 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 180 gram roomboter
 • 1 groot ei, losgeklopt

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Meng het amandelmeel met de kristalsuiker, de bloem, het bakpoeder en een snuf zout. Doe dit samen met de boter in een foodprocessor en meng tot alles verkruimeld is en een geheel begint te vormen. Voeg het ei toe en meng tot het een deegbal vormt. Vet een bakvorm van 33 x 23 cm (of een bakvorm van soortgelijke afmeting) in met boter en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de vorm, druk goed aan met je vingertoppen of de bolle kant van een lepel en prik er gaatjes in met een vork. Bak in 15 – 20 minuten gaar en lichtbruin aan de randen. Laat de bodem afkoelen.

Honing notenlaag

 • 165 gram bruine suiker
 • 85 gram boter
 • 110 gram honing
 • 1/2 theelepel zout
 • 2 eetlepels slagroom
 • 1 theelepel vanille extract
 • 400 gram gemengde geroosterde noten (je kunt gezouten of ongezouten noten nemen, net wat je lekker vindt)

Verhit de suiker, boter, honing en zout op middelhoog vuur. Breng al roerend aan de kook. Voeg rustig de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg het vanille extract en de noten toe. Roer dit goed door zodat alle noten bedekt zijn met de honing. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem. Bak het nog eens 20 minuten en laat vervolgens geheel afkoelen. Snijd het in mooie repen en laat opstijven in de koelkast.

Je kunt deze repen 5 – 7 dagen bewaren in een goed afgesloten tupper. Laat ze voor consumptie even op temperatuur komen buiten de koelkast.

Dit recept is afkomstig van My baking addiction en vertaald en enigzins aangepast.

honing noten repen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s