Chocolade meringues

Chocolade meringue

Ik ben gek op meringues! Dat knapperige en smeuïge in één, heerlijk. Ik heb in recepten vaak eidooiers nodig en dat betekent dat ik de eiwitten overhoud. Ik vries ze regelmatig in, dan blijven ze 3 maanden goed, maar het is natuurlijk ook erg leuk en lekker om er iets mee te bakken!

Meringues zijn niet moeilijk te maken, ze moeten alleen een tijd in de oven. Eigenlijk bak je ze niet maar droog je ze als het ware. Dit gebeurt altijd op lage temperatuur omdat de meringues anders verkleuren en het is juist zo mooi als ze wit blijven. En in dit geval wit met bruin want door de chocolade krijg je een mooi gemarmerd effect!

Voor 6 grote meringues
• 3 eiwitten
• 175 gram fijne kristalsuiker
• 1/2 theelepel vanille extract
• 1/4 theelepel witte wijnazijn
• een snufje zout
• 75 gram pure chocolade, gesmolten

Verwarm de oven voor op 125 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Sla de eiwitten met een snuf zout stijf met de mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe, dan de vanille en de azijn. Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgenomen door het eiwit. Je weet dat het eiwit goed is als je de kom ondersteboven kunt houden en het eiwit erin blijft.

Meringue

Chocolade meringue
Smelt de chocolade in de magnetron met intervallen van 10 seconden. Roer elke keer door. Als het gesmolten is, voeg je het toe aan de meringue en spatel het dan voorzichtig door. Niet te lang anders is het gemarmerde effect weg.

Schep met 2 eetlepels de meringue in 6 delen op de bakplaat. Breng ze enigzins in model. Verlaag de oven temperatuur naar 100 graden en bak de meringues 60 – 80 minuten tot ze makkelijk loslaten van het bakpapier. Zet de oven uit en laat ze nog 20 minuten in de oven staan. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Chocolade meringue

Advertenties

3 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Lianne schreef:

  Ziet er lekker uit! Waar heb je dat rekje vandaan? Want daar ben ik eigenlijk naar opzoek. 😀

  Liked by 1 persoon

  1. Deb's Bakery schreef:

   Ik vond dit rekje bij de kringloop en ik heb nog een ander soortgelijk rekje bij een brocante winkel vandaan. Ze staan vast ook wel op marktplaats!

   Like

   1. Lianne schreef:

    Oké, bedank! Ik ga eens kijken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s