Taco Tubs met makreel en koriandermayonaise #verrasmettexmex

Taco Tubs met makreel

Het pakket dat ik als bloginsider voor Francescakookt x Santa Maria kreeg was zo uitgebreid dat ik er mee kan blijven koken! Gisteren kocht ik op de markt verse makreel, ik had nog een zak Italiaanse roerbakgroenten en dacht ineens aan de mini Taco Tubs die ik nog een keer met iets lekkers wilde vullen. Dus bij deze nog een recept voor een lekker zomers avondje!

Ingrediënten voor 4 personen:

 • Mini Taco Tubs (Santa Maria)
 • 1/2 zakje Fajita Seasoning Mix Original (Santa Maria)
 • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten
 • 750 gram verse makreelfilet
 • 150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
 • koriander
 • 3 eetlepels zonnebloem- en/of pompoenpitten
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 theelepel sojasaus
 • evt 1 teen knoflook
 • olijfolie
 • paprikapoeder
 • peper en zout

Verwarm de Taco Tubs 10 minuten in een voorverwarmde oven op 125 graden celcius. Pureer de mayonaise met het citroensap, een half bosje koriander, de sojasaus en de knoflook met de staafmixer of in de keukenmachine. Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten met wat zout en een theelepel paprikapoeder goudbruin. Verhit 2 grote koekenpannen en schenk in elk 2 eetlepels olijfolie. Roerbak de groenten op hoog vuur. Voeg als laatste de fajita seasoning mix toe. Leg de makreelfilets met de velkant naar beneden in de pan, bestrooi met zout en bak tot ze bijna gaar zijn. Dit duurt maar een paar minuten. Draai ze dan nog om en bak nog 1 à 2 minuten.

Vul de Taco Tubs met de groenten, leg de makreel erop, schep er wat koriandermayonaise overheen en strooi er nog wat geroosterde zonnebloempitten op. Garneer met verse koriander en de cherrytomaatjes.

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s