Vijgen hapjes

image

Deze vijgen hapjes zijn supersnel klaar en heel erg lekker!

Voor 16 stuks

  • 130 gram zachte roomboter
  • 60 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 190 gram bloem
  • 380 gram gedroogde vijgen
  • 1 kaneelstokje
  • 130 gram fijne kristalsuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm (ongeveer 20×20) in en bekleed hem met bakpapier.

Klop de boter, basterdsuiker en kaneel tot een luchtig en romig mengsel. Meng de bloem erdoor en schep het in de bakvorm. Druk het aan en bak het in ongeveer 25 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen.

Doe de vijgen, het kaneelstokje, de kristalsuiker en 375 ml kokend water in een pan. Meng alles goed en breng het aan de kook. Laat het vervolgens op laag vuur 20 minuten sudderen tot de vijgen zacht zijn en de hoeveelheid water met 1/3 is verminderd. Haal het kaneelstokje eruit en pureer het met de staafmixer tot een gladde massa.

Giet het vijgenmengsel over de bodem en zet het nog 10 minuten in de oven. Laat het afkoelen en snijd in vierkantjes.

image

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s