Frambozen kokos repen

 frambozen kokosrepen frambozen kokosrepen frambozen kokosrepen

Ik hou echt enorm van bakken maar ik vind het nog weleens lastig kiezen wat ik nou weer ga maken. Eigenlijk komt dat omdat ik gewoon teveel wil maken en dan ben ik de komende jaren nog wel bezig met iedere dag iets nieuws uitproberen! Dit recept heb ik gekozen omdat een vriendin van mij haar eigen conceptstore heeft geopend en afgelopen vrijdag was het openingsfeestje. Ik wilde graag wat voor haar meenemen en ze houdt van frambozen dus die keuze was snel gemaakt. En wat is het gaaf geworden! Bij Rumah koop je unieke producten met een verhaal, handmade, kleine labels en vintage. De rode draad in het verhaal zijn Sandra’s Indische roots, vandaar ook de naam Rumah; huis in het indonesisch. Verwacht hippe items die je niet snel ergens anders ziet. Daarnaast kun je er ook lekker zitten voor koffie, thee en heerlijk gebak! Rumah zit in Naaldwijk dus ben je een keer in de buurt, ga dan zeker even langs! Het is een relaxte plek waar je heerlijk kunt shoppen voor jezelf, kids & interieur en leuke workshops kunt volgen zoals handlettering. Is het te ver dan is er ook een webshop.

Van shoppen naar bakken, dit heb je nodig voor ongeveer 24 repen

  • 280 gram bloem
  • 3 eetlepels gemalen amandelen
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram ongezouten koude boter
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel citroensap
  • 300 gram frambozen, vers of diepvries (ontdooid)
  • 90 gram gedroogde kokos
  • poedersuiker, om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in van ongeveer 20 x 30 cm en bekleed hem met bakpapier.

Zeef 220 gram bloem. Voeg de amandelen en 130 gram suiker toe en roer alles door elkaar. Kneed de bloem met je vingertoppen door de boter, tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Dit kan trouwens ook in de keukenmachine. Druk het mengsel in de bakvorm en bak het zo’n 20-25 minuten, tot het goudgeel is. Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden.

frambozen kokosrepen frambozen kokosrepen frambozen kokosrepen frambozen kokosrepen frambozen kokosrepen frambozen kokosrepen

Zeef het bakpoeder met de rest van de bloem. Klop met een mixer de eieren, vanille en de rest van de suiker in ongeveer 4 minuten luchtig en romig. Schep de bloem erdoor. Roer het citroensap, de frambozen en de kokos erdoor en giet over de bodem. Bak het in 50-60 minuten goudgeel en stevig. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast. Als het helemaal is afgekoeld, snijd het dan in mooie repen en bestrooi met poedersuiker.

 

 frambozen kokosrepen frambozen kokosrepen frambozen kokosrepen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s