Tomatensoep

Tomatensoep

Tomatensoep is een echte klassieker, het komt volgens mij bij iedereen wel eens op tafel. Bij ons is het vooral favoriet bij de kinderen en daar ben ik blij om want zo krijg ik er lekker veel groenten in! Deze soep is in een half uurtje klaar al wordt het natuurlijk lekkerder als je hem langer laat pruttelen. Maar aangezien we met de eerste mooie dag van het jaar geen zonnestraaltje willen missen, koken we deze makkelijke en snelle tomatensoep!

Voor een grote pan soep:

  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • 3 blikken tomatenblokjes
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • eventueel wat blaadjes basilicum en vermicelli

Snijd de ui, bleekselderij, wortel en knoflook in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en voeg de groenten toe. Laat zachtjes smoren. Als de ui glazig is, voeg je de tomatenblokjes, een liter water en de bouillonblokjes toe. Vergeet niet om de blikken van de tomatenblokjes even goed te legen door er een scheutje water in te doen en dit bij de soep te doen. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Langer mag uiteraard! Pureer de soep glad met een staafmixer en serveer met wat basilicum.

Tips:

  • Wil je een meer vullende soep, voeg dan de laatste 5 minuten wat vermicelli toe.
  • Je kunt voor extra groenten ook een courgette in blokjes meebakken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s