Witlof grapefruitsalade met geitenkaas

witlof grapefruit salade

Serveer deze frisse salade bij je avondeten of eet hem als lunch met een lekker stuk brood.

  • 2 stronkjes witlof
  • een grapefruit, ontveld en in partjes
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 kleine handjes walnoten
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • peper en zout
  • tuinkers

Verwijder de buitenste blaadjes van de witlof, halveer hem en snijd het hart eruit. Snijd de witlof vervolgens in dunne reepjes. Ontdoe de grapefruit met een scherp mes van de schil en snijd de partjes netjes tussen de vliesjes uit. Hoe je dat doet, zie je aan het einde van dit instructiefilmpje. Knijp het ‘klokhuis’ van de grapefruit uit boven een kommetje en klop het met de olijfolie, honing en mosterd. Breng op smaak met wat zout en peper. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

Doe de witlof met de grapefruit in een schaal, verkruimel de geitenkaas erover en verdeel de dressing erover. Strooi de walnoten erover en maak het af met wat tuinkers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s