Frambozen Bread and butter pudding met chocolade en Wentelteefjes

                                                                               bread and butter pudding Wentelteefjes
Soms bak of kook je weleens iets dat toch niet zo fantastisch blijkt te zijn als je vantevoren had bedacht. Ik kwam vorige week een recept tegen voor een chocolade vlechtbrood en dat leek me wel lekker voor de Paasdagen. Zo gezegd, zo gedaan dus zaterdag stond het vlechtbrood in de oven. Het zag er prima uit, mooi van vorm maar qua smaak…. Nou ja, absoluut niet vies maar er zat ook niet heel veel smaak aan. Dus wat doe je dan. Ik hou absoluut niet van eten weggooien, meestal vries ik iets in of eet ik er een paar dagen van. Maar nu kwam gelijk ‘bread and butter pudding’ in me op. Dit maak je met restjes brood die je besmeert met boter. Je doet de sneetjes in een bakblik, giet een ei-melk mengsel erover, even bakken en tadaa, een lekker dessert. Helemaal met een bolletje ijs. Of je maakt er wentelteefjes van zoals ik vandaag deed voor de lunch. Lekker met kaneelsuiker! Dus vandaag deel ik 2 recepten met jullie! Met de mix van de één maak je ook de ander. Dus kijk waar je het meeste trek in hebt raspberry and almond bread and butter pudding of wentelteefjes.
bread and butter pudding
Bread and butter pudding
  • 400 gram oud wit brood, in plakken van 2 cm dik of gewoon sneetjes brood gehalveerd. Je kunt er eigenlijk wel iedere soort brood voor gebruiken
  • 100 gram zachte roomboter
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram kristalsuiker, plus extra om erover te strooien
  • 100 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 100 gram pure chocolade in stukjes
  • 10 gram amandelschaafsel
  • poedersuiker

bread and butter pudding  bread and butter pudding

WentelteefjesWentelteeftjes

  • 50o gram oud wit brood
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram kristalsuiker, plus extra om erover te strooien
  • kaneel
  • zonnebloemolie

wentelteefjes wentelteefjes Wentelteefjes

Klop de amandelmelk met de eieren, het vanille extract en de suiker. Doop iedere keer een sneetje brood in het amandelmelkmengsel. Doe dit bij alle sneetjes brood. Stapel ze op op een bord en schenk het resterende mengsel eroverheen. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de sneetjes brood aan beide zijden goudbruin. Meng wat suiker met kaneel en bestrooi de wentelteefjes ermee. Eet ze nog warm lekker op! Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s