Lemon cheesecake bars

Lemon cheesecake bar

Hmmmm, ik heb weer een smakelijk recept voor jullie en het is ook nog eens makkelijk en snel te maken! Deze lemon cheesecake bars combineren het friszure van een lemon bar met het romige van een cheesecake en dan zit er ook nog een lekker fris kwarklaagje bovenop! Bij de Paasbrunch misstaat dit gebakje ook niet met zijn mooie gele kleur. Snel aan de slag dus!

Lemon cheesecake bars

Wat heb je nodig voor deze lemon cheesecake bars:

Koekbodem

  • 220 gram bloem
  • 70 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 175 gram roomboter

Citroenlaag

  • 330 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1,5 eetlepel citroenrasp
  • 125 ml citroensap (3 à 4 citroenen)
  • 4 eieren

Cheesecake laag

  • 225 gram roomkaas
  • 165 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 60 gram kwark (of Griekse yoghurt)

Kwarklaag

  • 240 gram kwark (of Griekse yoghurt)
  • 35 gram poedersuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkante of rechthoekige vorm met bakpapier. Mijn vorm is ongeveer 25 x 25 cm.

Doe de ingrediënten voor de koekbodem in een foodprocessor en meng het tot het fijne kruimels zijn. Doe dit in de bakvorm en druk aan met een lepel. Bak dit in ongeveer 15 minuten licht goudbruin. Laat afkoelen.

Meng in een kom de ingrediënten voor de citroenlaag met een garde. Zet opzij tot je de cheesecake vulling hebt gemaakt.

Klop voor de cheesecake laag de roomkaas met de suiker zacht en glad met een elektrische mixer. Voeg een voor een de eieren toe. Als laatste voeg je het vanille extract en de kwark toe.

koekbodem citroenlaag cheesecakelaag gebakken lemon cheesecake bars

Giet als eerste de citroenvulling over de koekbodem. Vervolgens giet je rustig de cheesecakevulling eroverheen. Verspreid het zo egaal mogelijk maar ga niet roeren! Bak het in ongeveer een half uur gaar. De vulling mag nog een beetje ‘wiebelen’. Laat de lemon cheesecake bar afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast voordat je de kwarklaag erop doet.

Voor de kwarklaag meng je de kwark met de poedersuiker en verdeel het egaal over de cheesecake. Snijd het in vierkantjes en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Lemon cheesecake bars

IMG_9990

Advertenties

5 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Lianne schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ik kende je blog nog helemaal niet, maar via Deborah kwam ik op je blog. Ziet er leuk uit hoor! 😀

    Like

    1. Deb's Bakery schreef:

      Dankjewel! Leuk om te horen!

      Like

  2. lekker Deb, hou je nog wat over voor morgen?

    Like

    1. Deb's Bakery schreef:

      Hij is al op helaas. Ik maak hem nog wel een andere keer!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s