Roosjes met citroencrème

roosjes met citroencrème

roosjes met citroencrème

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe interessante recepten en daarvoor is Pinterest een fantastische inspiratiebron! Je ziet de mooiste en lekkerste gerechten voorbij komen. Het is dat ik niet de tijd heb en dat ik niet ongelimiteerd kan eten zonder dicht te groeien maar anders zou ik hele dagen aan het koken en bakken zijn want er is nog zoveel te ontdekken! Voor Pasen was ik op zoek naar een leuk koekje en die vond ik op een Italiaanse blog. Ik heb het recept enigzins aangepast en uiteraard vertaald naar het Nederlands voor jullie. Gelukkig spreek en schrijf ik vloeiend Italiaans dus dat maakt het wat makkelijker. Het kost even wat tijd om deze koekroosjes te maken maar het ziet er wel enorm schattig uit en ze zijn ook echt te lekker! Het is eigenlijk een minigebakje op zich. Het zoete van het koekje en dan met een zachte citroencrème vulling, hmmmm. Het is geen moeilijk koekje dus wil je wat indrukwekkends maken en je hebt wat tijd, dan raad ik je deze aan.

Wat heb je nodig:

  • minimuffin bakvorm
  • papieren minimuffin vormpjes
  • poedersuiker

deeg

  • 150 gram suiker
  • 125 gram roomboter
  • 250 gram bloem
  • een zakje vanillesuiker
  • een snufje zout
  • een ei

Meng alle ingrediënten in de foodprocessor tot een egaal deeg of kneed alles met de hand door elkaar. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.

Citroencrème

  • 200 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 20 gram bloem
  • rasp van een citroen

Doe de melk samen met de citroenrasp in een pan. Laat de melk op laag vuur warm worden maar niet koken. Doe ondertussen de eidooiers met de suiker in een kom en klop dit los met een garde. Voeg vervolgens de bloem toe en meng goed. Giet er rustig de warme melk bij en blijf ondertussen goed kloppen. Doe het mengsel opnieuw in de pan en laat op laag vuur indikken. Blijf continu roeren. Dit duurt vrij lang, zo’n 20 minuten. Het mag niet koken! Als het de dikte van vla heeft, giet je het op een schaal en dek het af met plasticfolie. Laat dit helemaal afkoelen.



Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 3 mm. Steek er steeds 2 rondjes uit van verschillende groottes. Mijn grootste rondje is 7 cm en de kleinste 5. Snijd ze in zoals op de foto en leg ze dan op elkaar. Schep er een theelepeltje crème op en vorm er dan een roosje van zoals op de foto. Zet een minimuffin bakvorm klaar met papieren vormpjes erin. Je wilt dat de roosjes mooi in vorm blijven en als je ze rechtstreeks op de bakplaat bakt, worden ze plat. Dus als je een roosje gevormd hebt, zet je hem in een vormpje.

koekdeeg koekdeeg koekroosjes koekroosjes  koekroosjes koekroosjes koekroosjes

Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden Celcius en bak de roosjes in ongeveer 15 minuten gaar. Bestrooi met poedersuiker.

roosjes met citroencrème

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s