Pizza!

img_9743

Het is weekend en dus tijd voor iets lekkers! Nou is het eigenlijk altijd fijn om lekker te eten maar in het weekend heb ik dan weleens trek in lekker comfort food. Ik vind homemade pizza heerlijk, je kunt hem beleggen met wat je maar lekker vindt en het is nog makkelijk te maken ook!

Wat heb je nodig voor 2 bakplaten vol:
Deeg
• 500 gram bloem
• 1 zakje gist
• een halve eetlepel zout
• een halve eetlepel ruwe rietsuiker
• 325 ml lauw water

  • of kant en klaar pizzadeeg (bijvoorbeeld Tante Fanny)

Beleg
• gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
• 2 bollen mozzarella
• oregano
• deze pizza belegde ik met: in dunne plakjes gesneden roseval aardappels, rozemarijn, pancetta, buffelmozzarella en verse tijm en de andere met gorgonzola, verse vijgen, mozzarella en wat balsamico stroop. Die met vijgen heb ik trouwens met het spelt pizzadeeg van Tante Fanny gemaakt.
• ander beleg: salami, spianata romana, zongedroogde tomaatjes, tonijn uit blik, olijven, gerookte zalm, ansjovis, kappertjes, gehalveerde cherrytomaten, dunne plakjes courgette of aubergine, champignons, ham, paprika en zo kun je eigenlijk eindeloos variëren.
• rucola (dit leg je na het bakken op je pizza)
• Basilicum (dit leg je ook na het bakken op je pizza)

Meng de bloem met het zout. Roer het gist met de suiker los in het water. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het water toe. Kneed dit zeker 10 minuten goed door. Ik doe het zelf in mijn standmixer met deeghaak. Die laat ik dan ook zeker 10 minuten kneden. Bestuif het deeg met bloem en laat het in huishoudfolie een kwartier rusten.

Verwarm de oven voor op 250 °C op de pizzastand. Bij mijn oven is dat een ventilator met een streepje eronder. Verdeel het deeg in tweeën en rol beide delen uit tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat. Bestrijk met de gezeefde tomaat en bestrooi met oregano. Dan kun je het beleg erover verdelen. Eindig altijd met de mozzarella. Bak de pizza in ongeveer 10 minuten knapperig afhankelijk van de dikte van je bodem.

Nog een tip: gebruik niet teveel ‘nat’ beleg want dan wordt de bodem zompig.

Buon appetito!!

img_3896

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s