Frambozen marshmallows


Frambozen marshmallows

Hoe leuk is het om zelf marshmallows te maken! Ik kwam het recept tegen in het boek À la mère de famille, waar ik al eerder over schreef. Het is zo’n leuk boek! Er staat echt van alles in! Van zelf snoep maken tot paaseieren tot de heerlijkste taarten. En een recept voor deze marshmallows dus dat ik graag met jullie wil delen. Het is niet moeilijk en eigenlijk heel snel gemaakt. Als je toevallig een uitsteker in de vorm van een paasei of paashaas hebt, kun je er ook nog leuke paasmallows van maken 😉 

Wat heb je nodig:
• 15 gram gelatine
• 20 gram water
• 240 gram suiker
• 50 gram acaciahoning (ik heb gewone honing gebruikt omdat ik geen acaciahoning in huis had)
• 100 gram eiwit (ongeveer 3 eiwitten. Doe de eiwitten bij elkaar, klop ze met een vork los en weeg dan af)
• 100 gram gepureerde frambozen (vers of diepvries)
• 75 gram aardappelzetmeel
• 75 gram poedersuiker
• suikerthermometer

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de gemengde poedersuiker en aardappelzetmeel. Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp uit. Klop de eiwitten stijf. Verwarm in een pan met dikke bodem de frambozenpuree, het water, de suiker en de honing tot 114°C. Voeg geleidelijk de gelatine en het suikermengsel al kloppend toe aan de eiwitten. Laat de mixer kloppen tot het mengsel een temperatuur heeft van ongeveer 40°C. Stort het mengsel op de bakplaat en laat ze 3 uur bij kamertemperatuur opstijven. Snijd in blokjes of reepjes en bestrooi ze aan alle kanten goed met het mengsel van poedersuiker en aardappelzetmeel zodat ze niet gaan plakken. Bewaar ze in een luchtdichte doos.

Frambozen marshmallows

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s