Mueslirepen

mueslirepen

Ik maak al een tijdje zelf mueslirepen zodat mijn man een gezond tussendoortje mee kan nemen naar zijn werk. Ik heb al veel verschillende recepten uitgeprobeerd en dit is nu mijn eigen versie geworden. Een knapperige mueslireep met lekker veel specerijen en een vleugje kokos. Voel je vrij om wat kruiden weg te laten of er juist nog aan toe te voegen! Ik hoor graag hoe jouw versie is geworden.

Dit recept is voldoende voor ongeveer 16 à 18 repen. Ik gebruik een vierkant bakblik van 25 x 25 cm maar je kunt ook een rechthoekige gebruiken van ongeveer 20 x 30 cm. Bekleed de vorm met bakpapier, invetten hoeft niet omdat het een compacte massa is en toch wel op zijn plek blijft.

  • 260 gram muesli- of havervlokken
  • 80 gram gemengde noten
  • 40 gram pompoenpitten
  • 150 gram dadels zonder pit
  • 20 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel anijspoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 gram dadelstroop (in het schap bij de bakspullen bij AH) of honing

Hak de noten en dadels in grove stukken. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Voeg de eieren en de dadelstroop toe en meng dit goed door elkaar. Schep het in de bakvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Bak dit ongeveer 25 – 30 minuten op 200 graden Celcius. Laat het volledig afkoelen in de vorm en snijd het daarna in repen of vierkantjes. In een luchtdichte trommel blijft dit zeker een week goed.

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. missbeautycake schreef:

    Lekker

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s