Rozenwater citroen hartjes

image

Nog een paar dagen en dan is het Valentijnsdag! De dag van de liefde en hartjes en bloemen en kusjes en alle lieve dingen die je kunt bedenken. Natuurlijk zijn we allemaal het hele jaar blij met de mensen die we lief hebben maar op Valentijnsdag zetten we ze extra in het zonnetje! Mijn lieve moeder is op Valentijnsdag jarig en voor haar neem ik deze lekkere rozenwater citroen hartjes mee!

Deze koekjes zien er natuurlijk heel romantisch uit door hun vorm en kleur en dan hebben ze ook nog eens een verrassende smaak. Het rozenwater geeft ze iets exotisch en door de polenta zijn ze lekker knapperig.

Dit heb je nodig voor ongeveer 40 koekjes:
• een uitsteekvorm in de vorm van een hart
• 130 gram zachte roomboter in blokjes
• 130 gram fijne kristalsuiker
• 2 eidooiers
• rasp van 1 citroen
• 2 eetlepels rozenwater
• 160 gram bloem
• 110 gram fijne polenta (maismeel)
• mespunt roze kleurstof ( ik gebruik de kleurgel van Wilton)
• Snufje zout

Klop de boter en suiker tot een romig mengsel.
image

Roer de eidooiers, citroenrasp, rozenwater, een snufje zout, bloem, kleurgel en de polenta erdoor tot er een zachte bal ontstaat. Laat dit een half uur rusten in de koelkast
image
image

image

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5mm en steek er hartjes uit.

image

Leg ze op de bakplaat en bak in zo’n 15 à 20 minuten tot de randjes lichtbruin zijn.

image

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s