Crunchy haverkoekjes

crunchy haverkoekjesIk hou van havermout! Ik vind het lekker als ontbijt maar nog lekkerder vind ik het om mee te bakken. Dus als ik weer een recept voorbij zie komen voor havermoutkoekjes dan wil ik dat gelijk proberen. Dit keer kwam ik via Pinterest een recept tegen voor de havermoutkoekjes van Ikea. Tenminste, Bernard van la Cuisine de Bernard, heeft geprobeerd met zijn recept de koekjes te evenaren en ik moet zeggen, het is hem gelukt! Ik vind die koekjes namelijk ook superlekker! Toen wij ons vorige huis aan het inrichten waren, kwamen we regelmatig bij Ikea en dan nam ik altijd een doos koekjes mee. Ze zitten in zo’n leuk kartonnen kratje en het zijn er veel! Je hebt ze in 2 smaken, met en zonder chocolade ertussen.

Nou ja, ik weet niet of je ze ooit weleens hebt geproefd maar dat maakt niet uit. Ik raad je echt aan om dit recept uit te proberen. Het zijn zulke lekkere koekjes, echt verslavend. Je kunt echt niet stoppen met ervan eten. Uiteraard kun je er ook 2 op elkaar doen met chocolade ertussen. Ik zal je in het recept die optie ook geven. Zelf ben ik er niet aan toe gekomen. Ik heb 2 dagen achter elkaar dit recept gemaakt waar je zo’n 75 koekjes uithaalt. Ik heb er ook een hoop weg gegeven hoor maar hier thuis verdwenen ze waar ik bij stond in de magen van mijn liefste mannen. Dus geniet ervan!!

Oh ja, in dit recept gebruik ik geen roomboter maar margarine speciaal voor cake en koekjes. Dit wordt ook in het originele recept gebruikt en geeft een andere smaak dan roomboter.

Ingrediënten voor ongeveer 75 koekjes:

  • 200 gram havervlokken
  • 300 gram suiker
  • 180 gram margarine voor cake en koekjes (Blueband)
  • 70 gram bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei van 60 gram (gewoon even je ei wegen en desnoods wat losgeklopt ei toevoegen)
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • eventueel 350 gram pure chocolade

Maal de havervlokken in een keukenmachine fijn. maal de havervlokken fijnVoeg de suiker en het zout toe en vervolgens de bloem. suiker met haver mengenMeng dit goed door elkaar. Smelt de boter in de magnetron en voeg het bij het mengsel. boter erbijDan het ei met het vanille extract en tenslotte het bakpoeder. Roer dit goed tot het een geheel is. Laat het minstens 2 uur in de koelkast rusten. Beter is het nog om het een nacht te laten staan.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden. Maak balletjes van 10 gram van het deeg (ongeveer een volle theelepel) en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. maak er kleine balletjes vanJe hoeft ze niet plat te maken, ze worden vanzelf plat. Bak ze in 8,5 minuut goudbruin.

Om ze te vullen met chocolade, smelt je de chocolade au-bain marie. Doop de onderkant van een koekjes voorzichtig in de chocolade (gebruik hiervoor een vork) en druk er een ander koekje op. Laat dit opstijven op een rooster.

Wil je het originele recept nog nalezen in het Frans, klik dan hier Les Havreflarn crunchy haverkoekjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s