Notenhaver koeken met chocolate chips

havermoutkoek3havernotenkoekenHet nieuwe jaar is alweer volop begonnen en ook al ben ik in mijn hoofd altijd bezig met koken, bakken en nieuwe recepten, soms komt het er niet van om het ook uit te voeren. Mijn oudste moest weer naar school, ik had allerlei afspraken, kwam er op de valreep achter dat de auto nog gekeurd moest worden…. zo’n week dus. Maar vandaag heb ik eindelijk weer de tijd gevonden om wat te bakken en ik heb deze heerlijke koeken samen met Leandro gemaakt.

havernotenkoeken amandelmelk

Het zijn grote koeken, krokant van buiten, zachter van binnen, met een bite van de noten en chocolate chips en een zuurtje van de cranberries. Mijn man wilde een keer grote, dikke koeken dus dan ga je aan de slag. Ik ben zelf echt enorm fan van koeken met havermout erin omdat ze zo lekker knapperig worden. En je kunt er eindeloos mee variƫren! Als je niet van die grote koeken wilt, dan maak je gewoon kleinere koekjes. Je kunt dezelfde baktijd aanhouden als je ze ook wat dikker houdt, maar check voor de zekerheid na een kwartier.

Dit recept is voor 12 grote koeken en je hebt ze binnen een half uur gemaakt!

Ingrediƫnten:

 • 120 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 90 gram bruine suiker
 • 50 gram suiker
 • 1 ei op kamertemperatuur
 • 1 eetlepel honing of stroop
 • 96 gram bloem
 • 135 gram havervlokken
 • 1 theelepel kaneel
 • 0,5 theelepel baking soda
 • 0,5 theelepel zout
 • 2 theelepels maizena
 • 80 gram gedroogde cranberries
 • 75 gram grof gehakte hazelnoten
 • 80 gram pure chocolate chips of grof gehakte pure chocolade

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bloem, havervlokken, kaneel, baking soda, zout en maizena in een kleine kom.

Klop de boter met de suiker, het ei en de honing romig met de mixer of foodprocessor. Voeg het bloemmengsel toe samen met de cranberries, noten en chocolade en mix tot het een geheel is.

havermoutkoek4

Verdeel het deeg in 12 gelijke porties, draai er balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze iets plat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koeken zit want ze worden nog iets groter. Bak ze in ongeveer 18 minuten bruin.

Tips: Vervang de vulling eens door walnoten en gedroogde dadels, pistachenoten met stukjes caramel, amandelen en gedroogde abrikozen of stukjes melkchocolade en witte chocolade met macadamianoten. Je kunt er genoeg kanten mee op!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s