Apple cinnamon crumble bars (appelkruimelcakejes met kaneel en amandelen)

IMG_1825Ik was weer eens op zoek naar een manier om wat overgebleven appels te verwerken. Ik heb niet altijd zin om een hele appeltaart te maken want dat duurt vrij lang en appelmuffins vind ik ook niet zo bijzonder meer. En ik hou van laagjes! Dus het moest iets zijn met verschillende laagjes en zo kwam ik uit op dit heerlijke recept voor een laagje appelcake met amandelen en kaneel met daarbovenop een lekkere crumble.

Voor 16 stukjes

Ingrediënten

Appelcake
250 gram bloem
3/4 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel zout
300 gram lichtbruine basterdsuiker
180 gram roomboter op kamertemperatuur
2 grote eieren
160 gram appel, geschild en in stukjes
30 gram grofgehakte amandelen
1 theelepel citroensap
2 theelepels vanille extract

Crumble
85 gram koude roomboter in blokjes
110 gram bloem
110 gram suiker
30 gram amandelen
1 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Vet een vierkante bakvorm in en bekleed met bakpapier. Ik gebruik een bakvorm van 21 x 21 cm maar je kunt ook een rechthoekige nemen met ongeveer dezelfde maten.

Meng voor de appelcake de bloem, bakpoeder, kaneel en zout met elkaar en zet apart. Klop vervolgens in een andere kom de boter en suiker romig. Voeg de eieren, citroen en vanille extract toe en mix tot alles goed gemengd is. Doe vervolgens het droge mengsel erbij en mix tot je een egaal beslag hebt. Vervolgens spatel je de appel en gehakte amandelen erdoor. Verspreid dit evenredig in de bakvorm.

Doe voor de crumble alle ingrediënten in een keukenmachine en hak tot het lijkt op fijn broodkruim. Verdeel dit over het beslag.

Bak 50 – 60 minuten tot de bovenkant licht goudbruin is en een sateprikker er schoon uitkomt wanneer je in het midden van de cake prikt. Laat volledig afkoelen en snijdt dan in vierkantjes. IMG_1812IMG_1828.jpg

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Florence schreef:

    Ziet er heerlijk uit!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s