Bananen kokosbrood

20150223_150450

Ik eet graag bananen en we hebben altijd een flinke hoeveelheid in huis. Toch worden ze soms te snel bruin en dan vind ik ze niet meer te eten. Gelukkig kun je er ook mee bakken. Ik ben geen enorme fan van taart en cake met banaan maar dit is een erg lekker recept!

  • 3 rijpe bananen
  • 140 gram havermout
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 20 gram kokosrasp
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram grofgehakte walnoten
  • Kokosvlokken voor op het brood

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet alvast een bakblik in. Doe de bananen, eieren, havermout, specerijen, kokosrasp, bakpoeder en honing in een keukenmachine of blender. Meng tot een glad beslag. Roer de grof gehakte walnoten erdoor.

Giet het mengsel in een bakblik. Bestrooi het brood met kokosvlokken en bak het zo’n 25 minuten tot een saté-prikker er schoon uit komt.

 

 

 

Advertenties

12 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Anja schreef:

    Hoi Debbie,
    De foto ziet er goed uit, misschien moet ik me toch eens aan een bananenbrood wagen! Ik ken je blog nog niet zo lang, maar wil graag het stokje van de Lovely Foodblogger Award aan je overdragen. Ik werd er een paar dagen geleden voor genomineerd en mag het nu aan anderen overdragen, dus bij deze… Als je zin hebt tenminste.
    Groetjes, Anja

    Liked by 1 persoon

    1. Deb's Bakery schreef:

      Hoi Anja, dit bananenbrood is

      Like

  2. Deb's Bakery schreef:

    Heel lekker! Ik vind vaak de smaak te melig maar dat is hierbij niet het geval! Wat is de bedoeling van de Lovely Foodblogger Award? Bedankt voor de nominatie 😃. Als je me kunt vertellen wat ik moet doen dan ga ik ermee aan de slag. Groetjes Debbie

    Like

    1. Anja schreef:

      Ik hou ook niet zo van overrijpe bananen. Dan is het nu misschien tijd om deze te proberen.
      Voor de award vertel je iets over jezelf, bijvoorbeeld wie je bent, wat je leuk vindt, of waar je verslaafd aan bent, het staat op mijn blog uitgelegd. Kijk maar eens 😊
      Groetjes, Anja

      Liked by 1 persoon

      1. Deb's Bakery schreef:

        Leuk, ik ga gelijk kijken en ook iets over mezelf schrijven! Nogmaals bedankt voor de nominatie, lief!
        groetjes Debbie

        Liked by 1 persoon

  3. Anja schreef:

    Hoi Debbie,
    Vandaag heb ik me aan een bananenbrood gewaagd en ik moet zeggen, het viel niet tegen. In je boodschappenlijstje mis ik overigens de eieren, terwijl ze in het recept wel genoemd staan. Ben er verder wel uitgekomen, hoor, ik vond het zelfs lekker 😉
    Groetjes, Anja

    Like

    1. Deb's Bakery schreef:

      Hoi Anja, leuk! Ik zag het al op instagram. Ik zal gelijk de eieren erbij zetten Dankje! Ik vind dit bananenbrood ook lekker terwijl ik het vaak niet lekker vind als iets met banaan wordt gezoet. Het wordt snel zo melig. Fijn dat jij het ook lekker vindt!
      Groetjes Debbie

      Liked by 1 persoon

  4. Djordy schreef:

    Hoi Deb! Ik eet geen tarwes en kan ik dan ook de havermouth vervangen door amandelmeel?

    Like

    1. Deb's Bakery schreef:

      Hoi Djordy,

      Ik denk dat dat wel gaat lukken! Sowieso geeft het amandelmeel een lekkere smaak. Misschien wordt het brood wel wat compacter maar dat is niet erg. Laat je me weten of het gelukt is? Bakse! Groetjes Debbie

      Like

      1. Djordy schreef:

        Top ik ga hem volgende week uitproberen en dan laat ik het weten. Nog een laatste vraag. Hoe groot is joun bakblik? Groetjes Djordy.

        Liked by 1 persoon

      2. Deb's Bakery schreef:

        Ik ga het zo opmeten!

        Like

  5. Deb's Bakery schreef:

    Het bakblik is 30 cm lang en 10 cm breed. Bakse!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s