gnocchi met aubergine en saucijsjes

 

gnocchi met aubergine

Dit lekkere en makkelijke recept is ideaal voor doordeweeks.  Het is snel klaar en grote kans dat je kids het ook lekker vinden! Voor wie niet weet wat gnocchi zijn: dit is een balletje gemaakt van aardappel en bloem. Dus eigenlijk een soort pasta maar dan met aardappel erin. Ik eet dit graag met herfstachtig weer!

Dit recept is voldoende voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Ingrediënten:

  • 1 pak kant en klare gnocchi (te vinden in het pastaschap of bij Xenos)
  • 3 runder of varkenssaucijzen
  • 1 aubergine, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 gram spinazie (vers of diepvries)
  • 10 zwarte olijven in plakjes
  • Olijfolie
  • peper en zout
  • Tijm

Fruit de ui glazig in wat olijfolie, voeg de knoflook en bak kort mee. Voeg de aubergine toe en bak op hoog vuur aan alle kanten bruin. Zet vervolgens het vuur lager en laat zachtjes zo’n 10 minuten bakken. Kook alvast water met wat zout voor de gnocchi.

Snijd ondertussen het vel van de saucijzen over de lengte in en haal het vlees eruit. Snijd het in grove stukken en doe het bij de aubergine in de pan. Zet het vuur weer wat hoger om de saucijs rondom bruin te bakken.  Voeg de spinazie toe en laat het slinken of, bij diepvries spinazie, laat het op matig vuur ontdooien. Voeg de olijven toe en breng op smaak met zout en peper en tijm. Laat zacht bakken tot de saucijs gaar is. Let op, dit duurt niet lang!

Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven. Doe ze, samen met wat kookvocht, bij de aubergine. Bestrooi met wat verse tijm, besprenkel met wat extra vergine olijfolie en bestrooi met wat vers geraspte parmezaanse kaas of pecorino! Buon appetito!

Variarietips:

  • Je kunt in dit gerecht gewoon het vlees weglaten
  • voeg een pakje gezeefde tomaten toe voor een gevulde tomatensaus
  • dit gerecht is ook lekker met courgette
Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Kirsten schreef:

    Vandaag gemaakt en we hebben er van gesmuld! Ook al keek Benjamin naar zijn bord en was zijn eerste reactie: bleh… dat wil ik niet, mama… 😉

    Liked by 1 persoon

    1. Deb's Bakery schreef:

      Wat leuk Kir!! Fijn dat t gesmaakt heeft!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s